2014. nov 24.

Könyvbemutató a Ditrói Községi Könyvtárban

írta: Metyeor
Könyvbemutató a Ditrói Községi Könyvtárban

nagy_koppany_zsolt_szollosi_matyas_fotoja.jpg

Nagy Koppány Zsolt a kortárs magyar irodalom jeles képviselője. 1999 óta jelennek meg írásai: rendszeresen közöl hazai, magyarországi és külföldi lapokban, irodalmi antológiákban, saját kötetekben. Rangos irodalmi díjak tulajdonosa.

Jozefát úr, avagy a regénykedés című könyvével robbant be a magyar irodalomba 2006-ban. Azóta néhány regény és novelláskötet révén ismerhettük meg az író sajátos, humorral és iróniával keveredő stílusát. Nem kell vala megvénülnöd 2.0 címmel idén jelent meg a Magvető Kiadó gondozásában új regénye, amelyet a Budapesti Könyvhéten mutattak be először.

nagy_koppany_zsolt.jpg

/Szőllősi Mátyás fotója/


Október 30-án, csütörtökön délután a könyvtár vendége volt az író. A jó hangulatú, humorral fűszerezett találkozón Nagy Koppány Zsolt bemutatta újonnan megjelent regényét. A könyv már a címével is felkelti az olvasó érdeklődését. A regényt három kisregény alkotja, egy élet három kiemelt momentuma, részlete kap helyet benne, melyek egymáshoz kötődnek a főszereplő személye által. A két első rész a fiatalkori útkeresés, családalapítás leírása, humoros, kacagtató, míg a harmadik rész az öregkor viszontagságait meséli el. Itt a hangulat komorrá válik.

A találkozón a regény megírásának folyamatáról beszélt az író, arról, hogy mennyire épül átélt, valóságos élményanyagra a mű. Humoros, átélt történetekkel színesítette a délutánt a szerző, közben felolvasott a regényből. A “Bérolvasó” című novelláját is felolvasta a lelkes közönség tetszésére. Az író szerénysége, alázata is hozzájárult a könyvbemutató sikeréhez, aki szintén nagyra értékelte a megjelent könyvbarátok számát, érdeklődését.

/KöllőTünde/

Szólj hozzá

Literatúra