2014. dec 16.

Hiánypótló: Új magyar nyelvű sorozatos podcast

írta: Metyeor
Hiánypótló: Új magyar nyelvű sorozatos podcast

okqluqxohzvsfvwgqp3t.jpg

Míg filmes területen ott az Origo Filmklubja, a filmbuzi.hu Nyílvános vetítése és a RosszPCJátékok youtubecsatornáról ismert FreddyD által létrehozott Filmbarátok podcast, addig sorozatokról nagyon keveset hall(gat)hatunk. A sorozatjunkie pár tagja próbálkozott régebben az Epizódisták című műsorral, ám az nyúlfarknyi két évadot élt csupán. Ebbe a közegbe érkezett az új Limitált Széria.

Na de álljunk meg egy szóra. Mi is az a podcast? Meghatározás szerint: A podcasting technológia lehetővé teszi hang-, videó- és más fájlok sorozatszerű közzétételét az interneten, úgy, hogy a felhasználók feliratkozhatnak az adott anyag epizódjait tartalmazó csatornákra. A hordozható zenelejátszók egyre szélesebb körű elterjedése miatt 2004 vége körül vált népszerűvé. Másszóval, pár ember leül egy diktafon köré és beszélgetnek valamiről.

A Limitált Széria az Epizódisták alkotóitól, afféle 4 részes év végi összegző podcast, azaz audio tartalom azoknak, akik autóznak, tömegközlekednek vagy esetleg kocognak és érdeklődve hallgatják a sorozatokról szóló, spoilermentes csevegéseket. A Bruzsy, CyClotroniC, fega, Gaines és Ingorion közreműködésével készített műsor elsődlegesen a 2014-es évet foglalja össze tévésorozatos szempontból bő 5 órában. Az első két adás az év tíz legjobb sorozatával foglalkozik, míg a folytatásban trendekről és technikai dolgokról lesz szó, illetve a fináléban mindenről, ami kimaradt: egyéni kedvencekről és legekről.

limitalt-szeria-plakat.jpg

A Limitált Széria alapvetően egy limitált sorozat, ami azt jelenti, hogy nem lesz folytatása. Kivéve persze akkor, ha sikeres (ahogy a plakát is sugallja). Itt olvasható extraként egy cikk a podcast kulisszatitkairól, készüléséről.

Az első két adás meghallgatható ingyenesen a neten (MixCloud), de letölthető iTunes-on és az Amazon-on keresztül is.

/LeitnerRoland/

Szólj hozzá

Szösszenet Sorozatos