2015. jan 12.

Hi-Q koncerttel búcsúztatta az évet Nagybánya

írta: Metyeor
Hi-Q koncerttel búcsúztatta az évet Nagybánya

dsc_2926.JPG

A hideg ellenére fergeteges hangulat volt Nagybányán szilveszterkor. Aki bátorkodott kimenni a fogcsikorgató hidegben a régi főtérre, egy remek hangulatú Hi-Q koncerten vehetett részt és élvezhette a szép tűzijátékot, amit a megszokott időpontban, éjfélkor indítottak.

Több ezer ember gyűlt össze a Millenium téren, kicsitől nagyig, hogy együtt szilveszterezzen. Kellemes hangulat uralkodott, együtt bulizva várták az emberek az új évet. A Hi-Q koncert kezdésére zsúfolásig telt a tér, alig lehetett férni. Románia egyik leghíresebb csapata közel 1 órás koncertet adott. Sok régi slágert játszottak, amit a közönség együtt énekelt az együttessel. A koncert végén a zenészek elmondták, hogy itt érzik magukat a legjobban és mindig szívesen jönnek vissza ebbe a városba. A zsúfoltság egyik hátulütője az, hogy az emberek tolakodnak, lökdösődnek. Zavaró volt. Egy idő után engem például arra késztetett, hogy arrébb álljak és inkább távolabbról nézzem a koncertet.

Éjfél előtt Chereches Catalin, Nagybánya polgármestere lépett a színpadra, aki megtartotta ügyesen, az ilyenkor illő protokollbeszédet, majd éjfélkor a visszaszámlálást követően elindították a tűzijátékokat. A fénykavalkád közel 20 percet tartott. Pazar látványban volt részük azoknak, akik ennyi ideig kitekert nyakkal az eget bámulták.

dsc_0076.JPG

forrás: baiamare.ro

Ezután, egy rockkoncerttel próbálták izzítani a hangulatot, amire szükség is volt, mert az idei (tavalyi?) tél leghidegebb éjszakája volt a szilveszteri. Erre azonban a közönség nagyrésze már nem volt vevő, inkább a jó meleg otthonukban folytatták a szórakozást.

/SeregiTomi/

Szólj hozzá

Zenebona