2014. okt 21.

Taroltak a francia filmek az idei Comedy Cluj-on

írta: Metyeor
Taroltak a francia filmek az idei Comedy Cluj-on

info-jacky-royaume-filles-affiche-bande-annon-L-vuUFRu.jpeg

Egy filmekben gazdag hetet követően, szombat este, a Florin Piersic moziban, közel 700 meghívott előtt osztották ki a Comedy Cluj díjait. A zsűri Felméri Cecília, Igor Mirkovic, Mike Ott és Lodewijk Crijns rendezőkből, valamint Mihai Fulger filmkritikusból állt.

A hatodik alkalommal megrendezett esemény győztese egyértelműen a Riad Sattouf által rendezett Jacky au royaume des filles volt. Két díjat is bezsebelt: a legjobb filmnek, illetve a legjobb forgatókönyvnek járót. Az elismeréseket a stáb nevében Anamaria Vartolomei (fotó) színésznő vette át.

Anamaria-Vartolomei_Comedy-Cluj-2014.jpgforrás: comedycluj.ro

A legjobb rendezőnek járó kaméleon-trófeát Lionel Baier vihette haza a Les grandes ondes a l’ouest című filmjéért, legjobb előadónak pedig Elise Shaap-et választották a Farewell to the Moon-beli alakításáért. A legjobb diák-rövidfilm az Anna Yanovskaya által rendezett orosz Goodman lett.

A publikum is aktív szerepet játszott a díjátadó gálán. Szavazataik alapján ítélték oda a direktori székben debütáló Mike Myersnek a Supermensch: The Legend of  Shep Gordon című filmjéért a Comedy Cluj Közönségdíját.

Karrierje kulcsszerepeinek egy rövid montázsbeli vetítését követően, a méltán híres Victor Rebengiuc (fotó) megkapta a fesztívál életműdíját. Tipătescu, Tănase Scatiu, Iancu Pampon, Ilie Moromete csak nehány a közel 50 éves pályafutása alatt, általa megformált emlékezetes karaktereknek.

Victor-Rebengiuc_Trofeul-de-Excelenta-Comedy-Cluj-2014.jpgforrás: comedycluj.ro

A díjátadó a Pride című film vetítésével zárult. A művet a Cannes-i filmfesztíválon az IndieWire magazin a „komédia tökéletes ábrázolásának” titulálta.

/LeitnerRoland/

Szólj hozzá

Múvi