2015. jan 23.

Az intelligencia magasiskolája

írta: Metyeor
Az intelligencia magasiskolája

lucy-3.jpg

Eszedbe jutott már, hogy mi lenne, ha az agyad száz százalékát használnád? Ha szereted a sci-fi filmeket, nézd meg a Luc Besson által rendezett Lucy-t, és választ kaphatsz erre a kérdésre.

Scarlett Johansson (Lucy) egyik legjobb szerepléséről beszélhetünk, hiszen a látszólag gyengéd nő hirtelen átvált egy igazi gyilkoló gépezetté, melyet agyának száz százalékos felhasználásával tud elérni. Ellenségeit hihetetlen könnyedséggel teszi el láb alól.

A 2014-es film Norman professzor (Morgan Freeman) előadásával kezdődik, aki próbálja elmagyarázni a hallgatók számára, hogy mi lenne, ha használnánk az agyunk 100 százalékát. Ezt követően, ahogy beszél, folyamatosan megjelenik Lucy, aki belekeveredik egy drogbanda mocskos ügyébe. Lucynak át kell szöknie a határon egy újfajta droggal. Szerencsétlenségére a testébe helyezett drog kiszakad, és innen hatalmas fordulatot vesz minden. Az agya hirtelen megváltozik, és természetfeletti erővel ruházza fel a főhősnőt. A film vége is nagyon érdekes, hiszen Lucy a túl sok energiától, átalakul egy minden eddiginél okosabb energiaforrássá.

intro_everett_mcdlucy_ec006_h_lucy.JPG

Főhősnőnk akcióban (forrás: fandango.com)

A film ráébreszt arra, hogy tulajdonképpen mi emberek milyen egyszerű lények is vagyunk, hiszen az agyunknak csak a 10 százalékát használjuk. Ugyanakkor, ha jobban belegondolunk a film tartalmába, rájövünk, hogy fogalmunk nincs arról mi rejtőzik bennünk. Annak ellenére, hogy 2014-es filmről beszélünk, ajánlani tudom mindenkinek, akit foglalkoztat ez a téma és kíváncsi az agy rejtett dolgaira.

/SeregiTomi/

Szólj hozzá

Múvi