2015. jan 29.

Nagybánya, mint kultúrális város

írta: Metyeor
Nagybánya, mint kultúrális város

baia_mare_-_the_city_seen_from_stephens_tower.jpg

Szereted a kultúrát és a történelmet? Nagybánya régi főtere csak rád vár, hogy felfedezd a maga szépségeivel. Elárulok pár titkot arról, hogy hova érdemes menni, milyen helyeket érdemes megnézni, melyek a fontos részek, amiket nem szabad kihagyni.

Véleményem szerint, ha Nagybányán tartózkodsz, mindenképp el kell látogatnod a régi főtérre. Igen, sok resti és kávézó van ott, viszont ha jobban körbenézel, rá találsz egy kisebb múzeumra, eldugva a sok kocsma mellet, ahol különböző művészeti kiállítások látogathatók. Mellette egy kiállítótermet találsz, ahol időről időre megújul: van, amikor fotók, máskor állatkiállítások vannak ott. Ezzel megvolnál? Menj tovább a főtértől kicsit távolabb, egy utcában rátalálsz a Nagybányai Nemzeti Múzeumra, ahol rengeteg érdekes tárgyat láthatsz, amivel régen dolgoztak az emberek, annak érdekében, hogy ezüstpénzt verjenek. Ez az épület tulajdonképpen egy kastély volt ahol egy gazdag királyi család lakott. Ha megnézted ezt is, haladj tovább és elérsz egy hídra, ahol nagyon régen a várkapu állt, melynek rövid történetét a kihelyezett táblákon elolvashatod. Majd ha tovább haladsz a park felé, pihenhetsz egy kicsit és csodálhatod a szép, eléd taruló tájat. Ha eleget pihentél menj tovább és fedezd fel a parkot.

Remélem felkeltettem az érdeklődésed és el fogsz látogatni ebbe a kultúrával és történelemmel teli városba. Ne feledd, ha itt vagy ne csak azt nézd, ami hírtelen eléd tárul, sétálj kicsit és megtalálod, amit keresel.

/SeregiTomi/

Szólj hozzá